Ako ste među brojnima koje muče sezonske alergije na polen, trave ili korov, sigurno znate već nekoliko metoda, kako da olakšate simptome alergije poput kijavice, suvog kašlja, svraba u grlu, ušima…

Isto tako, sve što ste do sada radili nije bilo potpuno delotvorno, zar ne? Umor, iscrpljenost, malaksalost, bezvoljnost sve su to prateći simptomi alergije koji ometaju vaš svakodnevni život.

Kupanje u toploj kupki sa etarskim uljima je blagotvorno na više nivoa kako za telo, tako i za dušu, a ujedno pozitivno deluje i na olakšavanje simptoma alergije.

 

Šta su ustvari etarska ulja?

Etarska ulja ili esencijalna ulja su kompleksna smeša aromatičnih isparljivih komponenti koja nastaju kao produkti sekundarnog metabolizma biljaka.

Ovi dragoceni sastojci zastupljeni su u veoma malim količinama, svega oko 1% od ukupne mase biljke.

Iako se zovu “ulja”, to su zapravo nemasne komponente i dobijaju se iz različitih delova aromatičnih biljaka, najčešće metodom destilacije.

 

Nisu sva etarska ulja ista – kako izabrati prava?

Uvek birajte čista, prirodna etarska ulja. Čista esencijalna ulja nemaju dodatke poput parfema, alkohola, sigurna su za upotrebu i delotvornija kada su u pitanju terapeutska dejstva.

Mnogo toga utiče na kvalitet etarskih ulja: od samog semena biljke, zemlje i načina na koji se biljka gaji, metode i kvaliteta destilacije, potom čuvanja i pakovanja.

Dobro proučite brend etarskih ulja koja želite da kupite, kako biste bili sigurni da je u pitanju kvalitetan, siguran i delotvoran proizvod.

 

Da li deca smeju da koriste etarska ulja kao dodatak kupkama?

Ako niste dobro upoznati sa dejstvima etarskih ulja i količinama i načinima primene na osetljivu dečiju kožu, posavetujete se sa nekim ko je stručan u ovoj oblasti.

Ukoliko vam je to sve previše posla, uvek možete koristiti neke od gotovih proizvoda za kupanje za decu, a koja su bezbedna za vaše mališane.

tetesept dečija linija za kupanje nudi veliki broj kupki za decu koji pretvaraju kupanje u kadi u pravu avanturu: sa efektima pucketanja, vode koja menja boju, pravljenja pene, igračkama koje se kriju u kupki…

Pored toga tetesept dečija linija sadrži prirodna etarska ulja koja su pažljivo birana za osetljivu dečiju kožu. Svi proizvodi su dermatološki testirani, pH neutralni, bez minerala i parabena, a boje su isključivo prehrambene.

 

Koju kupku preporučujemo za odrasle, a koju za decu u borbi protiv alergije?

Dečija penušava kupka Igra na kiši sa hranljivim uljem eukaliptusa i timijanom štiti i neguje dečiju kožu, a čista, prirodna etarska ulja eukaliptusa i timijana pomažu kod simptoma alergije olakšavajući disanje i opuštajući mišiće bronhija.

Ova penušava kupka pravi dugotrajnu penu i pruža osećaj topline, sadrži pažljivo odabrane, visokokvalitetne sastojke koji štite i neguju nežnu, dečiju kožu.

Bronchial Bath – tetesept medicinska kupka sadrži 4 posebno odabrana etarska ulja sa blagotvornim efektom na disajne puteve i dugotrajnim dejstvom. Etarsko ulje timijana – deluje protiv kašlja, ima antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo i stimuliše  cirkulaciju;

  • ulje ruzmarina – ublažava respiratorne simptome, stimuliše cirkulaciju, antiseptik, deluje kod glavobolje;
  • ulje žalfije – pomaže kod prehlade i promuklosti;
  • ulje eukaliptusa –  mirisna isparenja ovog ulja su od velike pomoći kod groznice, infektivnih bolesti, problema sa spavanjem, bolnog grla, kašlja.
  • ulje slatkog badema, suncokretovo ulje i vitamin E, imaju hranljivi i revitalizirajući efekat na kožu i čine je mekom i glatkom.

Bilo da je u pitanju prehlada ili alergija, tetesept kupka će sigurno pomoći da olakšate simptome i oslobodite telo napetosti i iscrpljenosti.

Tetesept proizvode potražite u svim bolje snabdevenim apotekama i drogerijama.